Ruud Geels verricht aftrap van Telstar Thuis in de WijkTwitter @Telstar_TIDW

 

Hoewel de Witte Leeuwen die avond met 0-2 verloren, is vrijdag 2 december 2012 voor Telstar toch een gedenkwaardige datum geworden. Voorafgaande aan de thuiswedstrijd tegen Sparta werd namelijk de stichting Telstar Thuis in de Wijk officieel opgericht.

 

De officiële oprichting bestond uit het tekenen van een notariële acte op het veld, gevolgd door de aftrap van Ruud Geels. Deze legendarische spits scoorde zowel voor Telstar als Sparta als diverse topclubs en het Nederlands Elftal. Velserbroeker Geels is een van de drie leden van het comité van aanbeveling van de nieuwe stichting. De andere twee leden zijn Franc Weerwind, burgemeester van Velsen, en Dook van den Boer. Site manager van Tata Steel IJmuiden. Laatstgenoemde onthulde samen met oud-sportwethouder Annemieke Korf een banier met het logo van Telstar Thuis in de Wijk.

 

Eerder waren er toespraken van Ted Kuné (directeur van mede-initiatiefnemer Woningbedrijf Velsen), Edu Jansing (directeur van de landelijke stichting Meer dan Voetbal van de KNVB), Dook van den Boer en Chris B. van der Zwan (lid RvC SC Telstar, oprichter van vrouwenvoetbal bij Telstar en voorzitter van Telstar Thuis in de Wijk). Met deze stichting willen initiatiefnemers SC Telstar en Woningbedrijf Velsen meer en structureler inhoud geven aan het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).