Buurtvoetballers krijgen vrijkaarten voor TelstarTwitter @Telstar_TIDW

 

Jongeren die regelmatig voetballen op het kunstgrasveldje aan de Wieringeraak in Velserbroek of het Cruijff Court in IJmuiden, hebben een cadeautje gekregen van de stichting Telstar Thuis in de Wijk. Zij ontvingen vrijkaarten voor een van de laatste twee thuiswedstrijden van Telstar in dit seizoen op 6 of 20 april.

 

 

De vrijkaartenactie was bestemd voor de deelnemers aan de sportactiviteiten, die worden georganiseerd door de Buurtsport-medewerkers van Stichting Welzijn Velsen. Deze jongerenwerkers zijn ook betrokken bij een van de eerste maatschappelijke projecten van de eind vorig jaar opgerichte stichting Telstar Thuis in de Wijk.

 

Samen met het jongerenwerk, de woonconsulenten en de combinatiefunctionarissen van SportSupport heeft Telstar Thuis in de WIjk een zogenaamde Streetleague in voorbereiding. Naar voorbeeld van soortgelijke projecten in andere gemeenten met betaald voetbalclubs, wil deze Streetleague een voetbaltoernooi voor jongens én meisjes combineren met het bevorderen van de leefbaarheid in de wijken. Hierbij worden ook spelers en trainers van Telstar ingezet. Binnenkort volgt meer informatie over de Streetleague, die de komende zomer van start moet gaan en zich richt op jongeren van twaalf tot zeventien jaar.