Finale in TelstarstadionTwitter @Telstar_TIDW

Vrijdag eerste editie SSPB-voetbaltoernooi voor vmbo-scholen

 

Komende vrijdag 28 september strijden achttien teams van VMBO-scholen uit de IJmond en Kennemerland tegen elkaar in de eerste editie van het SSPB/VMBO-voetbaltoernooi. Het toernooi is een gezamenlijk initiatief van bouwopleidingsinstituut SSPB en stichting Telstar Thuis in de Wijk in samenwerking met SC Telstar, VV IJmuiden en de gemeente Velsen.

 

 

Op de voetbalvelden van VV IJmuiden in Velsen-Zuid strijden de teams vrijdag in poultjes voor een finaleplek in het Tata Steel Stadion van Telstar aan het eind van de middag. Er zijn prijzen in de categorie bovenbouw, onderbouw en meisjes. Het toernooi begint om 11.30 uur, de finales zijn vanaf 16.45 uur.

 

Bijna alle VMBO-scholen uit de regio met een beroepsgerichte leerweg doen mee met het toernooi. De teams komen van het Clusius College, het Kennemer College, het Technisch College Velsen, het Tender College, het Vellesan College, het Trias VMBO en de Kennemer Praktijkschool.

 

Met het voetbaltoernooi, dat moet uitgroeien tot een jaarlijkse traditie, wil SSBP de bouwsector meer op de kaart zetten bij scholieren in het beroepsonderwijs. SSBP levert uiteenlopende praktijkopleidingen in de bouw voor jongeren uit de regio IJmond en Kennemerland.

 

Het was de bedoeling dat de finales van het toernooi zouden worden gespeeld voorafgaande aan de wedstrijd Telstar-Volendam. Maar deze wedstrijd is wegens bekerverplichtingen verplaatst naar komende zondag.