Met finales in het TelstarstadionTwitter @Telstar_TIDW

Eerste editie SSPB-voetbaltoernooi smaakt naar meer

 

De eerste editie van het SSBP-voetbaltoernooi op vrijdag 28 september is een groot succes geworden. Ongeveer 250 jongens én meisjes van vmbo-scholen uit de regio gingen de sportieve strijd aan op het terrein van VV IJmuiden in Velsen-Zuid. De finales werden gespeeld in het nabij gelegen Tata Steel Stadion van Telstar.

 

 

Het toernooi was een gezamenlijk initiatief van bouwopleidingsinstituut SSPB en stichting Telstar Thuis in de Wijk in samenwerking met SC Telstar, VV IJmuiden en de gemeente Velsen. Bijna alle vmbo-scholen uit de regio met een beroepsgerichte leerweg deden enthousiast mee. Dit leverde in totaal achttien teams op, die werden verdeeld over de categorieën onderbouw, bovenbouw en meisjes.

 

 

De Velsense scholen presteerden prima. Bij de jongens werd het Vellesan College de grote winnaar. Zowel het team van de onderbouw als dat van de bovenbouw van deze school won de finale, beide keren van het Technisch College Velsen. Bij de meisjes won het Tender College in de finale van het Kennemer College Vmbo.

 

 

SSBP levert uiteenlopende praktijkopleidingen in de bouw voor jongeren uit de regio IJmond en Kennemerland. Met het voetbaltoernooi, dat begin februari wordt gevolgd door een seminar in het Telstarstadion, wil SSBP de bouwsector, de techniek en het beroepsonderwijs meer op de kaart zetten. Dat is prima gelukt: gelet op de opkomst en enthousiaste reacties kan het niet anders of het toernooi groeit uit tot een jaarlijkse traditie.