Bouwmensen Kennemerland en Telstar Thuis in de Wijk presenteren:Twitter @Telstar_TIDW

‘Sluizen open voor techniek’

 

De thuiswedstrijd van Telstar tegen FC Dordrecht staat aanstaande vrijdag in de ban van de bouw en de technische sector. ‘s Middags is in het Tata Steel stadion in Velsen-Zuid voor genodigden de discussiemiddag ‘Sluizen open Voor techniek’. ’s Avonds prijkt op het wedstrijdshirt van de Witte Leeuwen de veelzeggende naam ‘Bouwmensen Kennemerland’.

 

 

De initiatiefnemers van deze themadag zijn SSPB Praktijkopleiding Bouw IJmond Kennemerland en de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk. Samen vragen zij aandacht voor een probleem dat zich ondanks de huidige economische malaise onverbiddelijk aandient: het dreigende grote tekort aan vakkundig technisch personeel.

 

De discussiemiddag ‘Sluizen open voor techniek’ gaat over de kansen die de aanleg van de nieuwe grote zeesluis in IJmuiden biedt. Maar hebben we straks in de regio voldoende goed geschoolde en gemotiveerde vakmensen om deze en andere kansen te pakken? Wat is daarvoor nodig?

 

 

Het middagprogramma  is bestemd voor bouwers, opleiders, overheden, corporaties en andere betrokkenen en kent vier inspirerende sprekers. Ruud Porck, tot voor kort directeur van onder andere het Technisch College in Velsen en nu werkzaam voor de gemeente Amsterdam, houdt een vurig pleidooi voor het technisch beroepsonderwijs. Frans Loman vertelt als Projectmanager Zeetoegang IJmond bij Rijkswaterstaat over het project nieuwe grote zeesluis.  Yvonne van der Hoff maakt als programmamanager Sluis bij haven Amsterdam duidelijk waarom deze nieuwe grote zeesluis nodig is. En Gertjan Verbeek weet als coach van AZ alles over het motiveren en stimuleren van jonge mensen.

 

SSPB, dat voor de bouw praktijkopleidingen verzorgt in de IJmond en Kennemerland, maakt van de gelegenheid gebruik om vrijdag zijn nieuwe organisatie en naam te onthullen: Bouwmensen Kennemerland. Eind vorig jaar heeft SSPB de handen ineen geslagen met een groot aantal opleidingsbedrijven in Nederland. Onder de naam Bouwmensen gaan zij samen nieuwe producten ontwikkelen die beter aansluiten bij de huidige tijd.