Telstar Thuis in de Wijk dit voorjaar zeer actiefTwitter @Telstar_TIDW

Playing for Success, Zorgspecialistloop, Streetleague en Jan van Halst

 

De maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk is dit voorjaar op meerdere fronten zeer actief. Oud-topvoetballer en tv-analyticus Jan van Halst komt op 11 april naar Velsen-Zuid om ondernemers te vertellen over het belang van maatschappelijke activiteiten. Scholieren worden gestimuleerd om mee te doen aan de ZorgSpecialist Loop op 21 april. Op 13 mei is de Kick Off van het educatieve programma Playing for Success en een dag later gaat de Streetleague 2013 van start met een informatiebijeenkomst.

 

Instuctie van jongerenwerker en Telstarspeelster

 

ZorgSpecialist Loop

Op 21 april is de vijfde editie van de ZorgSpecialist Loop, dit keer met start en finish in het Tata Steel stadion in Velsen-Zuid. In overleg met de organisatoren De Zorgspecialist en SportSupport zetten drie stagiaires van Telstar Thuis in de Wijk zich in om zoveel mogelijk basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 te laten deelnemen. Daarvoor benaderen zij alle scholen in Velsen. Het drietal wil een gezamenlijke warming-up met spelers van Telstar organiseren. Daarnaast biedt Telstar Thuis in de Wijk korting op de inschrijfprijs en extra prijzen voor deelnemende scholen.

 

Dug Out

 

Playing for Success

Op 27 maart was in het Tata Steel stadion een informatiebijeenkomst voor betrokkenen over Playing for Success. In navolging van veel andere betaald voetbalclubs wil ook Telstar Thuis in de Wijk een leercentrum in het stadion inrichten. Daar kunnen leerlingen vanaf 9 jaar op speelse wijze en in de inspirerende omgeving van het stadion hun prestaties in taal, rekenen en ict verbeteren. De reacties van het onderwijs, de gemeente en andere betrokken partijen zijn zeer positief. Daarmee is een belangrijke stap gezet voor de realisatie van Playing for Success in deze regio. Op 13 mei staat een 'Kick Off'-bijeenkomst gepland, waarin de berokken partijen afspraken maken over het vervolg.

 

ing for Success op 27 maart 2013

 

Streetleague 2013

Na het succes van de eerste editie wil Telstar Thuis in de Wijk ook dit jaar weer de Telstar Streetleague organiseren. Dit is een voetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot en met 16 jaar, met voorrondes in de wijken en een finale in het Tata Steel stadion. Naast het voetballen zijn er ook punten te verdienen met het leveren van een wijkbijdrage. De Streetleague wordt georganiseerd in samenwerking met het Woningbedrijf Velsen, wooncorporatie Kennemerhave, AWV Eigen Haard, het jongerenwerk van Stichting Welzijn en Sport Support. Op 14 mei is een informatieavond met clinic, meer informatie volgt.

 

 

Jan van Halst

Jan van HalstOp 11 april komt oud-topvoetballer en tv-analyticus Jan van Halst naar Velsen-Zuid. Hij spreekt tijdens een lunch voor ondernemers die lid zijn van HOV IJmond of MKB IJmond. Als commercieel directeur bij FC Twente heeft Van Halst veel te maken gehad met 'Scoren in de Wijk', de maatschappelijke stichting die mede model heeft gestaan voor Telstar.