Jan van Halst over het grote belang om te scoren in de wijkTwitter @Telstar_TIDW

'Zoek de talenten bij ieder mens'

 

'Waar een kleine club groot in kan zijn: Telstar is veel meer dan voetbal!' Jan van Halst stak donderdag 11 april zijn bewondering voor de stichting Telstar Thuis in de Wijk niet onder stoelen of banken. 'Wat deze maatschappelijke stichting in korte tijd heeft bereikt is indrukwekkend!'

 

 

De oud-topspeler, tegenwoordig vooral bekend als voetbalanalyticus van Studio Sport, was naar het Tata stadion in Velsen-Zuid gekomen om te spreken tijdens de HOV-MKB-lunch voor regionale ondernemers. Als commercieel directeur van FC Twente is Jan van Halst betrokken geweest bij 'Scoren in de Wijk', de stichting in Twente die model heeft gestaan voor Telstar Thuis in de Wijk.

 

 

Van Halst sprak bevlogen en met veel humor en zelfspot over de noodzaak om de talenten aan te boren die ieder mens heeft. Betaald Voetbalorganisaties en hun spelers en trainers vervullen daarbij een belangrijke voorbeeldfunctie en moeten daarom hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

 

 

Zelf is Van Halst ooit op weg geholpen door Willem van Hanegem. 'Ik was eigenlijk geen beste voetballer', erkende de oud-speler van FC Twente, Ajax, Vitesse, Wageningen en FC Utrecht. 'Assistent-trainer Van Hanegem heeft mij bij Utrecht op mijn talent gewezen. "Kijk naar Jan Wouters", zei Willem. "Verover de bal en lever hem zo snel mogelijk in bij een medespeler!" Dat type spel ben ik gaan ontwikkelen en daar heb ik uiteindelijk veel succes mee gehad!'

 

 

De lunchbijeenkomst met Jan van Halst was met bijna 150 ondernemers druk bezocht en zeer geslaagd, gelet op de enthousiaste reacties en sponsor-toezeggingen na afloop.