Succesvolle aftrap van Playing for Success Velsen/IJmondTwitter @Telstar_TIDW

 

Op 17 mei is de aftrap verricht voor Playing for Success Velsen/IJmond. Tijdens een goed bezochte Kick Off bijeenkomst hebben vertegenwoordigers van het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs, de gemeente, SC Telstar, SportSupport en onze stichting de intentie uitgesproken om met elkaar dit educatieve programma bij Telstar te realiseren.

 

Van Gaal

 

Er is een stuurgroep geformeerd die aan de hand van een startnotitie aan de slag gaat. Projectleider in Velsen wordt Gertjan Huijbens van Telstar Thuis in de Wijk. Hij wordt geassisteerd door de landelijk projectleider Machiel van der Laan.

 

Het doel is om in navolging van veel andere betaald voetbalorganisaties in het Tata Steel stadion een leercentrum in te richten. Daar kunnen leerlingen vanaf 9 jaar op speelse wijze en in een inspirerende omgeving hun prestaties in taal, rekenen en ICT verbeteren. Dit ‘leren met een WOW-factor’ leidt bij clubs als PSV, Feijenoord, NEC, FC Groningen en PEC Zwolle tot opmerkelijke resultaten. Playing for Success bij Telstar wil zich niet alleen op Velsense leerlingen richten, maar uiteindelijk de hele regio IJmond bedienen.