Opbrengst bestemd voor Playing for SuccessTwitter @Telstar_TIDW

Veiling vaatje haring levert enorm bedrag op

 

De veiling van een vaatje Hollandse Nieuwe in IJmuiden heeft donderdag 20 juni een ongekend hoog bedrag voor Telstar Thuis in de Wijk opgeleverd. De uiteindelijke opbrengst van 69.000 euro wordt verdeeld over het Noodfonds Velsen en onze stichting.

 

Cheques veiling vaatje haring

 

De veiling van het tweede vaatje haring wordt elk jaar georganiseerd door Ruud Nieborg van restaurant IJmond. Het eerste vaatje haring op de veiling in Scheveningen bracht een dag eerder 66.500 euro op. Het is niet de eerste keer dat de opbrengst in IJmuiden hoger is.

 

Het geld is door middel van een Amerikaanse veiling bijeengebracht door het regionale bedrijfsleven. Ook de gemeente Velsen, ondernemersverenigingen en een paar andere organisaties boden mee.

 

Aanvankelijk bleef de teller steken op 50.000 euro steken. Daarop stak een aantal bekende ondernemers de koppen bijeen en lapten zij binnen een paar minuten 19.000 euro extra om over de veilingopbrengst van Scheveningen heen te kunnen gaan. Dit verklaart de twee verschillende bedragen op de cheques, die de twee goede doelen kregen overhandigd (zie foto).

 

Fiat 500's

 

De voetbalvrouwen van Telstar speelden een opvallende rol. Zij kwamen aanrijden met drie van hun kenmerkende Fiat 500’s en in één daarvan stond het vaatje. Ook dat ging gepaard met een veiling.

 

Telstar Thuis in de Wijk gaat de 34.500 euro met name gebruiken voor het nieuwe ambitieuze programma Playing for Success. In het Tata Steel stadion komt een leercentrum, waar leerlingen in een inspirerende omgeving hun achterstanden in rekenen, taal en ICT kunnen wegwerken. De enorme opbrengst van het eerste vaatje haring geeft dit leercentrum een vliegende start.

 

Peter Mandje en Mieke de Jong

 

Ondernemer Peter Mandje van Ovenbouw Holland heeft op de juiste Fiat 500 geboden en neemt het gevonden vaatje voor de veiling mee naar binnen. Rechts veilingmeester Mieke de Jong.

 

Eerdere foto: onze penningmeester Wim Cox (rechts) toont trots de cheque met het enorme bedrag..