Geslaagd evenementen voor beroepsopleidingen in de regioTwitter @Telstar_TIDW

Vmbo-voetbaltoernooi groeit uit tot traditie

 

Sportief, pittige strijd en prima weersomstandigheden. De tweede editie van het Bouwmensen-voetbaltoernooi voor Vmbo-scholen op vrijdag 20 september is succesvol verlopen. Ruim tweehonderd jongens én meisjes van diverse beroepsopleidingen uit Kennemerland gingen de sportieve strijd aan op het terrein van VV IJmuiden in Velsen-Zuid.

 

Het toernooi was een gezamenlijk initiatief van bouwopleidingsinstituut Bouwmensen Kennemerland (voorheen SSPB) en stichting Telstar Thuis in de Wijk in samenwerking met SC Telstar, VV IJmuiden, BMK en de gemeente Velsen. Bijna alle Vmbo-scholen uit de regio met een beroepsgerichte leerweg deden mee. De teams werden verdeeld over de categorieën onderbouw, bovenbouw en meisjes.

 

 

Het winnende team van de jongens-bovenbouw was van het Vellesan College in IJmuiden. Bij de jongens-onderbouw ging de beker voor de eerste prijs naar de Kennemer Praktijkschool in Beverwijk. Bij de meisjes werd het Clusius College Castricum de winnaar.

 

Net als na de eerste editie in 2012 waren de deelnemende scholen en de organisatoren na afloop zeer tevreden. Met het voetbaltoernooi willen Bouwmensen Kennemerland en Telstar Thuis in de Wijk samen met de andere initiatiefnemers de bouwsector, de techniek en het beroepsonderwijs meer op de kaart zetten. Gelet op de opkomst en de enthousiaste reacties lijkt het er op dat het toernooi uitgroeit uit tot een jaarlijkse traditie.

 

Foto's van Ron Pichel.