Leerlingen Toermalijn zingen speciaal lied op de middenstipTwitter @Telstar_TIDW

Aftrap Kinderboekenweek in stadion Telstar

 

"Ja, wij zijn klaar voor de start!", klonk het woensdagochtend 2 oktober uit honderden kinderkelen. Op het veld van Telstar zongen alle leerlingen van basisschool De Toermalijn het lied dat speciaal is geschreven voor de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘sport en spel’. Daarom was het stadion van de Witte Leeuwen het toepasselijke decor voor de aftrap.

 

Bij het zingen zwaaiden de kinderen met hun zelfgemaakte pompoms, de kleurige bollen die door cheerleaders worden gebruikt. De Telstarspelers Anthony Correia, Ingmar Maayen, Sergio Zijler en Andrew Marveggio en de levensgrote mascotte de Witte Leeuw dansten vrolijk mee op de muziek die uit de stadionspeakers schalde.

 

Na het zingen van het lied kregen de kinderen van de basisschool uit Driehuis een rondleiding en uitleg over de club. Een dag later mocht groep acht zelfs een aantal spelers interviewen. Daarvoor hadden deze leerlingen vooraf op school van een journalist nuttige tips gekregen voor het voeren van een goed vraaggesprek. Ook de andere bovenbouwleerlingen van de Toermalijn kregen deze gastles, zij zullen andere sporters in hun omgeving interviewen.

 

Het initiatief om met de hele school het Tata Steel stadion van Telstar te bezoeken kwam van de leerkrachten Floor Albersen en Gerda Hinloopen. "We wilden met de Toermalijn een sportieve en vrolijke start van de Kinderboekenweek", lichtte Gerda toe. "Bovendien verbindt deze actie de kinderen van Driehuis met de spelers van Telstar."

 

De maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk wilde graag meewerken en regelde de gastlessen, het bezoek aan het stadion en de interviews. Het past in de lijn van het ambitieuze programma ‘Playing for Success’, dat deze stichting samen met het onderwijs, de gemeente, de club en andere partners en sponsors wil opzetten. Het plan is om in 2014 een modern leercentrum in het stadion in te richten, waar leerlingen tussen 9 en 14 jaar op speelse wijze hun niveau kunnen bijspijkeren. Dat moet leerachterstanden en daarmee schooluitval voorkomen.

 

 

Bron: IJmuider Courant