Voorafgaande aan Telstar – Fortuna SittardTwitter @Telstar_TIDW

Finale Streetleague op 18 oktober in Tata Steel stadion

 

Vier jongensteams én vier meisjesteams spelen vrijdag 18 oktober de finaleronde van de Telstar Streetleague 2013. Zij hebben de eindstrijd gehaald door zowel goed te voetballen in de voorronde als door een goede wijkbijdrage te leveren in hun buurt. De finale in het Tata Steel stadion begint om 17:30 uur, de prijsuitreiking is vlak voor de aftrap van de wedstrijd van Telstar tegen Fortuna Sittard.

 

Aan de tweede editie van de Street League deden bijna honderdvijftig jongens en meisjes mee. Zij waren verdeeld over zestien teams en afkomstig uit bijna alle kernen van de gemeente, van Velsen-Noord tot Santpoort-Noord. De voorrondes vonden in juni en juli plaats op voetbalpleintjes in de diverse wijken van Velsen, zoals het Cruijff Court in IJmuiden-Zeewijk en het kunstgrasveldje aan de Wieringeraak in Velserbroek.

 

Naast het voetballen konden de jongens en meisjes net zoveel punten halen met het verrichten van een wijkbijdrage. Hoe origineler en effectiever deze bijdrage, hoe meer punten er werden toegekend door de consulenten van de woningcorporaties die als begeleiders optraden. De jongeren lieten zich van hun goede kant zien door ramen te lappen, pannenkoeken te bakken en uit te delen, te helpen in een zorgcentrum, onkruid te wieden, speelveldjes schoon te maken en tuintjes op te kappen. Het team FC Naamloos uit Santpoort organiseerde zelfs een spelletjesmiddag voor buurtkinderen, waarbij de opbrengst naar Kika (Kinder Kankervrij) ging.

 

De jongensteams die de finaleronde hebben gehaald zijn FC Zeewijk, FC Velserbroek, FC Naamloos en FC Young Stars uit IJmuiden. De vier meisjesteams in de finale zijn FC Aak en Team Barbie uit Velserbroek en FC Kip en de Blauwe Leeuwinnen uit Velsen-Noord. Alle finalisten krijgen van Telstar sportkleding en periodekaarten. De winnaars krijgen bovendien een grote bekers en seizoenskaarten voor de Witte Leeuwen of Leeuwinnen. Daarnaast zijn er prijzen voor de beste speelster en speler en het meest sportieve team. De prijzen worden toegekend en uitgereikt door Telstar-coryfee Ruud Geels en Tata Steel-directeur Dook van den Boer, beiden lid van het comité van aanbeveling van onze stichting.