Bram Bosch uit Velsen-Noord initiatiefnemer uniek buurtprojectTwitter @Telstar_TIDW

Ruud Geels scoort vrijdag in een goed doel

 

Het initiatief is van Bram Bosch, bekend van zijn sportwinkel in Santpoort-Noord. In zijn woonplaats Velsen-Noord zag hij een vader met zijn kind voetballen met twee jassen als doel. ‘Dat moet anders’, dacht Bram. Zo ontstond zijn project Een Tientje voor een Doel.

 

 

Zijn idee is simpel: als zestig buurtbewoners ieder een tientje betalen kan er een voetbaldoeltje van 5 bij 2 meter met een echt net worden neergezet. Bram geeft zelf het goede voorbeeld. Met hulp van enkele sponsors, de gemeente en buurtsportmedewerker Jurre Brussel zal hij deze week in Velsen-Noord het allereerste tientjesdoel plaatsen. In overleg met de gemeente is als locatie gekozen voor het veld bij de Grote Hout of Koningsweg en de Pontweg.

 

De feestelijke en sportieve opening van het doeltje in de wijk is een van de vele evenementen in Velsen in het kader van de Nationale sportweek, die deze week plaats heeft.

 

Ruud GeelsRuud Geels (foto Ron Pichel)

 

Telstar Thuis in de Wijk draagt met een donatie ook bij aan dit goede doel in de wijk. Bovendien zorgt de maatschappelijke stichting voor de feestelijke ingebruikname. Oud-Telstar-topper en ex-international Ruud Geels zal komende vrijdagmiddag 25 april rond half vijf proberen het eerste officiële doelpunt in het doeltje bij de hangplek te maken.

 

Daarna zijn de buurtkinderen aan de beurt. Wie scoort tegen keepster Eline Sol (speelde bij Heereveen, Willem II en Telstar en is nu trainster van meiden-voetbalacademie), krijgt een toegangskaartje voor de wedstrijd die Telstar die avond tegen Jong-Twente speelt.