In samenwerking met bouwmensen Kennemerland

Twitter @Telstar_TIDW

Techniek Experience bij Woningbedrijf Velsen


Op vrijdag 10 oktober organiseerde Woningbedrijf Velsen in samenwerking met Bouwmensen Kennemerland en Telstar Thuis in de Wijk een Techniek Experience voor leerlingen van groep 8 van basisschool de Toermalijn.Door middel van het maken van diverse opdrachten en het stellen van vragen, ontdekten de leerlingen wat er allemaal aan techniek komt kijken bij de werkzaamheden van een woningcorporatie. De Experience vond plaats in en rondom het gebouw van de Woningbedrijf Velsen aan de Lange Nieuwstraat in IJmuiden.

De Techniek Experience, een project van Telstar Thuis in de Wijk, wil leerlingen uit de bovenbouw van het basisonderwijs op een speelse wijze laten voelen, ruiken en proeven aan techniek. Daarmee verwachten de initiatiefnemers dat meer jongeren vroeg of laat kiezen voor een technisch beroep. Nog meer dan in de rest van Nederland, heeft de regio IJmond een grote behoefte aan technici. Jongeren met een technische opleiding zijn zeer kansrijk op de arbeidsmarkt.

Er staan voor dit schooljaar nog meer Techniek Experiences op stapel bij regionale bedrijven, zoals bij Tata Steel, Autobedrijf Stormvogels, Action Planet, Meijran Architecten, Drukkerij Van Rixel, Schoonhofff Hout, Lichtspel glas-in-lood, zwembad Heereduinen en stadsschouwburg Velsen.(foto's Ron Pichel)