Werving voor de Techniek Experience

Twitter @Telstar_TIDW

Bedrijven gestrikt op Beursvloer en PET-dagen


Onze stichting heeft weer enkele nieuwe bedrijven weten te strikken voor de Techniek Experience. Dat gebeurde op de Beursvloer IJmond-Noord en de PET-dagen, twee evenementen waar Telstar Thuis in de Wijk zich afgelopen maand presenteerde.Op de Beursvloer IJmond-Noord was dit jaar op 21 oktober in A9 Studio's (voorheen Bob's) in Uitgeest. Hier konden bedrijven zich in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen koppelen aan ideële organisaties en verenigingen. Eerder dit jaar was er een soortgelijke beurs in het Telstarstadion.

Naast het leggen van diverse waardevolle contacten, wisten wij de heer de Haas van Van der Eng te strikken om in zijn bedrijf een Experience te organiseren voor leerlingen uit groep 7 en 8.

Een week later waren de PET-dagen (PromotieEvenement Techniek). Op 30 en 31 oktober waren alle groepen 7 en 8 welkom in de Felison Cruiseterminal in IJmuiden om op speelse wijze kennis te maken met techniek.

Het eerder gehouden Techniekspektakel op 18 september in ons stadion gold onder andere als de Kick Off van dit evenement. De leerlingen kregen toen van André Kuipers een opdracht, die ze voor de PET moesten inleveren. De werkstukken (ontwerpen van een duurzame school in 2035) stonden nu opgesteld tijdens het evenement.

Ook de Techniek Experience presenteerde zich tijdens de PET-dagen en dat resulteerde wederom in een aantal waardevolle contacten. Het bedrijf EKB zegde bovendien toe ook een Experience te organiseren.

(foto's Ron Pichel)