Telstar genomineerd als meest maatschappelijke profclub van Nederland!

Twitter @Telstar_TIDW

Gekozen uit meer dan veertig inzendingen


Telstar en stichting Telstar Thuis in de Wijk zijn genomineerd voor de Meer dan Voetbal Award. Samen met Excelsior en Feyenoord, de twee andere genomineerden, doet de Velsense profclub een gooi naar de titel 'meest maatschappelijke betaald voetbalorganisatie van Nederland.

De landelijke stichting Meer dan Voetbal, een initiatief van de KNVB, de eredivisie en de Jupiler League, wil maatschappelijke projecten van voetbalclubs in de schijnwerpers zetten door awards uit reiken. Prof- en amateurclubs en projecten die vernieuwend en onderscheidend zijn, maken de meeste kans.

De vakjury bestaat dit jaar uit Willem Vissers (sportjournalist De Volkskrant), Bas van de Goor (directeur Bas van de Goor Foundation), Tim Gilissen (ex-NAC en voormalig Maatschappelijk speler Eredivisie), Ron Jansen (voorzitter HVV Laakkwartier en Awardwinnaar 2013) en Marcel Beerthuizen (sportmarketeer). Uit de meer dan veertig inzendingen kozen zij voor Telstar omdat deze relatief kleine club groot is in haar maatschappelijke activiteiten.

Telstar wordt door de jury bejubeld om maatschappelijke projecten zoals
de Techniek ExperienceTelstar Streetleague en Playing for Succes. Ook Telstar Assist
waarbij mensen met een beperking bij de IJmuidense voetbalclub kunnen werken, wordt genoemd als een van de pluspunten. 'Met name het techniekprogramma is een slimme combinatie tussen de kenmerken in de regio, de hoofdsponsor, de club en de samenleving', aldus het juryrapport.

De Meer dan Voetbal Awards hebben inmiddels een vaste plek gekregen in de voetbalwereld, die zich daarmee maatschappelijk bewust en betrokken wil etaleren. Het niveau van de inzendingen zit  in de lift, vindt de organisatie. 'Het draagvlak binnen de clubs is toegenomen. De projecten zijn steeds wijder vertakt en beter uitgewerkt.' De jury vindt dat bij de profclubshet niveau van de projecten en activiteiten erg dicht bij elkaar ligt.

Telstar, Excelsior en Feyenoord moeten de komende tijd in een pitch de jury overtuigen waarom zij de prijs verdienen. De winnaars wordenbegin 2015 bekend gemaakt. Zie ook www.meerdanvoetbal.nl(foto's Ron Pichel)