Telstar feliciteert landelijke stichting

Twitter @Telstar_TIDW

Tien jaar Meer dan Voetbal!


Voetbal is Meer dan Voetbal! Op 26 november is het tien jaar geleden dat voormalig premier
Balkenende het voetbal opriep om de krachten te bundelen voor een sterkere samenleving. De
KNVB, Eredivisie en Eerste Divisie gaven hieraan gehoor en richtten stichting Meer dan Voetbal op. De afgelopen tien jaar zette het voetbal haar maatschappelijke kracht in voor het grootste sociale netwerk van Nederland. Dit leverde vele geweldige projecten en initiatieven op.


Ook Telstar heeft hieraan zijn steentje bijgedragen. Drie jaar geleden werd hiervoor zelfs samen met Woningbedrijf Velsen de stichting Telstar Thuis in de Wijk opgericht. Maar al lang voor die tijd was Telstar maatschappelijk verantwoord bezig. De meest uiteenlopende groepen mensen konden bij de club terecht om in een veilige omgeving werkervaring op te doen en zelfvertrouwen te tanken.Inmiddels is dit gebundeld onder de noemer Telstar Assist; een een-tweetje tussen de betreffende individu en de club. Telstar creëert voor iedereen kansen. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren diverse andere projecten en initiatieven voortgekomen, zoals de Telstar Street League, Playing for Success IJmond en de Techniek Experience. En ook de Kidsclub en het meisjes- en vrouwenvoetbal vallen onder de maatschappelijke activiteiten van Telstar.

Telstar Thuis in de Wijk biedt bovendien een platform voor MVO, waar onderwijs, overheid, welzijn, cultuur en bedrijfsleven elkaar ontmoeten en inspireren. Niet voor niets heeft de stichting inmiddels vijftig sponsors en partners, die beseffen dat voetbal meer dan voetbal is.Wat betekent dit concreet? Het techniekspektakel op 18 september in een vol Telstarstadion is een mooi en recent voorbeeld: in samenwerking met diverse partijen werd voor alle leerlingen uit groep acht uit de regio een evenement georganiseerd dat geheel past bij de IJmond als techniekregio en bij iedereen die aanwezig was een onvergetelijke indruk heeft achtergelaten.Maar de succesverhalen zijn er in alle soorten en maten. Van de mannen die dagelijks werken in de keuken en het stadion tot de jongeren die speelse opdrachten maken bij Playing for Success en van de deelnemers aan de Street League die een nuttige wijkbijdrage doen tot de schoolklas die het meest duurzame stadion van de wereld ontwerpt. En van de clinics en voorlichting over gezonde voeding & beweging, gegeven door Telstarspelers, tot de discussie van jongeren met prinses Laurentien en de directeur van Tata Steel over duurzaamheid en milieu. Telstar is veel meer dan voetbal; samen creëren we kansen.Wij feliciteren de stichting Meer dan Voetbal met haar tiende verjaardag en hopen dat haar gedachtengoed tot in lengte van jaren stevig verankerd blijft in het georganiseerde voetbal in Nederland.


(foto's Ron Pichel)