Leerlingen maken zelf ontworpen polsbandjes

Twitter @Telstar_TIDW

De Boekanier op Techniek Experience bij VanDerEng


De leerlingen van groep 8 van SBO De Boekanier hebben op maandag 25 januari een techniekervaring opgedaan die hun waarschijnlijk nog lang zal bijblijven. Zij waren in het kader van de Techniek Experience, een project van Telstar Thuis in de Wijk, te gast bij VanDerEng labels. Daar mochten zijn hun eigen polsbandjes maken.
Vooraf hadden de leerlingen een ontwerp gemaakt en digitaal opgestuurd naar het Heemskerkse bedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van labels, muntjes en toegangsbandjes voor industriële bedrijven en organisatoren van evenementen.

Na een rondleiding kwam het hoogtepunt voor de leerlingen: de productie van hun persoonlijke polsbandjes. Leerling Rick kreeg daarbij tot zijn schrik te horen dat zijn ontwerp van een Feijenoordbandje niet door de uit Amsterdam afkomstige machines kon worden gemaakt. Het bleek gelukkig een grapje van commercieel manager Peter van der Meij. De excursie werd afgesloten met een quiz (hoofdprijs: een week huiswerkvrij).

Volgens directeur Ernst de Haas past het ontvangst door zijn bedrijf van deze leerlingen van het speciaal onderwijs prima bij het zogenaamde inclusief werkgeverschap; het plek bieden aan werknemers met een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt. VanDerEng is maatschappelijk zeer betrokken en biedt als erkend leerbedrijf werkervaringsplaatsen aan uiteenlopende stagiaires.

De Techniek Experience wil leerlingen van groep 7 en 8 uit het basisonderwijs op een speelse wijze in aanraking laten komen met techniek. Dit voorziet ook in een behoefte van de sponsors van Telstar en onze stichting. Dit zijn veelal technische bedrijven, waarvoor in de toekomst een tekort aan personeel dreigt.