Leren met een wow-factor blijkt doeltreffend

Twitter @Telstar_TIDW

Playing for Success IJmond nu ook voor groep 6


Ruim een jaar geleden is Playing for Success in de IJmond van start gegaan. Inmiddels hebben al veel kinderen hun weg gevonden naar het leercentrum in het stadion van Telstar. Tot nu toe was het speelse naschoolse programma toegankelijk voor leerlingen uit de brugklas en uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Nu start in februari de eerste groep voor leerlingen uit groep 6.


Het programma van Playing for Success is bestemd voor kinderen die om verschillende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Door het doen van allerlei sport-, spel- en leeractiviteiten in de WOW-omgeving van het stadion van SC Telstar wordt er gewerkt aan hun zelfvertrouwen, concentratie, motivatie en het samenwerken. De leerlingen komen tien middagen, op een vaste dag in de week, na schooltijd naar het leercentrum toe.

De aanpak Playing for Success blijkt doeltreffend te zijn: als kinderen lekkerder in hun vel zitten, zullen de schoolprestaties ook verbeteren. Landelijk onderzoek toont aan dat de resultaten bij de leeftijdsgroepen tussen 10 en 14 jaar erg hoog zijn. Voor Playing for Success reden om groep 6 als doelgroep aan het programma toe te voegen.

Aanmelding van leerlingen verloopt via het onderwijs. Als u denkt dat uw kind ook voor Playing for Success in aanmerking komt, neem dan contact op met zijn haar of school. Zie voor meer informatie www.facebook.com/PlayingforSuccessIJmond