Nieuws

Bekijk hier al ons nieuws

Zondag 27 januari 40+ gezondheidsbeurs in stadion

Gezond zijn en gezond blijven, daar draait het om tijdens de grote, gratis toegankelijke Gezondheidsbeurs komende zondag 27 januari van 10 tot 14:30 uur in het Rabobank IJmond stadion van Telstar. Daar vindt u alles over een gezonde leefstijl voor 40-plussers zoals voorlichting, demonstaties en gratis checks. Afsluitend is er om 14 uur een paneldiscussie in het sportcafé, waarna de liefhebbers op een groot scherm kunnen kijken naar de wedstrijd Feyenoord-Ajax.

Op de beurs zijn uiteenlopende organisaties en verenigingen aanwezig die zich bezig houden met medische preventie en vitaliteit. Naast voorlichting van artsen en fysiotherapeuten gaat het dan ook over sport en bewegen, gezonde voeding, zorg en welzijn. Ook kunt u gratis een check laten uitvoeren door bijvoorbeeld een cardioloog, dermatoloog of orthopedisch specialist. Daarvoor kunt u zich vooraf aanmelden via de website www.hoegezondbenik.nu

De hele dag zijn er demonstraties van bijvoorbeeld Yoga, Essentrics, Tai Chi, bewust bewegen, Aerobics, rolstoeldansen en Latijns-Amerikaans dansen. Om 14 uur gaat in het sportcafé een panel bestaande uit wethouder Marianne Steijn, Nouveau-redacteur en blogger Wies Verbeek, voorzitter Loek Ruiter van tennisvereniging Hofgeest in Velsen en cardiologe Krista Miedema onder leiding van Gertjan Huijbens met elkaar en het publiek in discussie. Het eindsignaal is stipt om 14:30 uur, want dan is de aftrap van de klassieker Feyenoord – Ajax, die live kan worden bekeken.

De Gezondheidsbeurs is een initiatief van Stichting Welzijn Velsen in samenwerking met Fysiotherapie Smit, CareworX, Healthcareconnect, Telstar Thuis in de Wijk en de gemeente Velsen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicole Sheridan of Ad Otten via e-mail buurtsport@welzijnvelsen.nl of telefoon 0255-510186 (De Spil).