Nieuws

Bekijk hier ons nieuws

(Foto's Ron Pichel e.a.)


OOK uitvoerder van Playing for Success IJmond

Met ingang van 1 Oktober -2019 is OOK Pedagogische Expertise Groep uit Velserbroek verantwoordelijk voor de uitvoering van Playing for Success IJmond. Dit educatieve programma, dat wordt gegeven in de WOW-omgeving van het Rabobank IJmond stadion van Telstar, richt zich op kinderen die om sociaal-emotionele redenen een boost kunnen gebruiken.

Programmamanager stapt op

Na bijna tien jaar stapt Gertjan Huijbens op als programmamanager van Telstar Thuis in de Wijk. Dat heeft het bestuur met een brief naar alle relaties bekend gemaakt. Gertjan Huijbens was als kwartiermaker nauw betrokken bij de oprichting van onze stichting in 2011 en zette in samenwerking met diverse partners diverse activiteiten en programma’s op, zoals de Telstar Street League, School’s cool en Playing for Success. Daarmee gaf hij voor een belangrijk deel invulling en structuur aan de maatschappelijke betrokkenheid van de Witte Leeuwen.

Fanatieke voorronde Telstar Street League!

Het ging er fanatiek, maar sportief aan toe, afgelopen woensdag 26 juni tijdens de voorronde van de Telstar Street League op het straatvoetbalveldje aan de Homburgstraat in IJmuiden. Vier jongensteams en drie meidenteams gingen in twee aparte poules de strijd aan voor een plek in de finaleronde.

Nieuwe mentoren voor School’s cool!

Dankzij de recente wervingscampagne van School’s cool zijn er al meer dan tien nieuwe thuismentoren bij het team gekomen. Veel mensen hebben zich opgegeven onder andere naar aanleiding van de borden langs de weg in regio IJmond, om te helpen met de begeleiding van kinderen die volgend jaar naar de brugklas gaan.

Doe mee met de Telstar Street League!

Op 5 juni gaat de zevende editie van de Telstar Street League van start, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 17 jaar van Telstar Thuis in de Wijk. In de verschillende wijken zijn er vijf voorrondes, de finale is na de zomer in het Rabobank IJmondstadion van Telstar.

Senne Lynen is Maatschappelijk Speler van het jaar bij Telstar

Senne Lynen is uitgeroepen tot de Pay2d Maatschappelijk Speler van Telstar in het seizoen 2018-2019. De speler ontving hiervoor een award en een prepaid creditcard met een mooi bedrag van sponsor Pay2d.

Mentor en leerling samen op tribune bij Telstar

In het Rabobank IJmond stadion kijken thhuismentor Huber en zijn pupil Damisa samen naar een spannende wedstrijd van Telstar. Huber is afgelopen jaar vrijwilliger geworden bij School’s cool IJmond. Hij begeleidt Damisa, die dit jaar is begonnen op de middelbare school.

School’s cool zoekt thuismentoren

School’s cool IJmond is voor komend schooljaar weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die thuismentor willen worden voor leerlingen die door persoonlijke omstandigheden extra risico lopen op schooluitval. Met één tot twee uur begeleiding per week maken de vrijwilligers voor deze leerling een wereld van verschil.

Chris van der Zwan bijna IJmonder van het Jaar

Het lukte hem net niet, om na zijn lintje van de Koning en zijn onderscheiding van de KNVB een derde titel in de wacht te slepen. Maar onze oud-voorzitter Chris van der Zwan werd wél verdienstelijke tweede bij de verkiezing van de IJmonder van het Jaar 2018.

Geslaagde Gezondheidsbeurs voor 40+ in stadion

De Gezondheidsbeurs op zondag 27 januari in het Rabobank IJmond stadion is met meer dan 400 inwoners goed bezocht. De bezoekers waren enthousiast over de opzet, waarbij er van alles was te doen en te vinden over gezond en vitaal blijven voor 40-plussers.

Wordt Chris van der Zwan IJmonder van het Jaar?

Een maand geleden ontving hij twee belangrijke onderscheidingen binnen 24 uur voor zijn grote verdiensten voor het voetbal, de maatschappij en het bedrijfsleven. En als slagroom op de tijd gaat Chris B. van der Zwan nu ook naar de finale van de verkiezing ‘IJmonder van het Jaar’.

Vaste stek voor Telstar@Work

De pilot Telstar@work is omgezet naar een vast programma van IJmond Werkt! bij Telstar en daarmee werd ook de vraag naar een mooi kantoor actueel. Daarvoor is de ruimte boven e fanshop naast de Westtribune omgetoverd tot een prachtig kantoor

Succes voor Playing for Success

Leren met een WOW-factor werkt en leren gaat beter als het wordt afgewisseld met bewegen. Dat waren de twee belangrijkste conclusies van een goed bezochte bijeenkomst voor leerkrachten, interne begeleiders en onderwijsprofessionals op donderdag 4 oktober in ons Rabobank IJmond stadion.

Succesvol Telstar@Work wordt voortgezet

Vrijdagavond 28 september was een geslaagde avond voor en bij Telstar. Niet alleen vanwege de 1-0 overwinning van de Witte Leeuwen op TOP Oss, maar ook vanwege de succesvol verlopen finaleronde van de Telstar Street League en de goed bezochte gelijktijdige bijeenkomst voor de sponsors en partners van de stichting Telstar Thuis in de Wijk.

Velsen-Noord grote winnaar Street League 2018

Op 28 september zijn de finalerondes van de Telstar Street League gespeeld. Na jarenlange overheersing van Zeewijk waren nu de teams uit Velsen-Noord de grote winnaars.

Telstar bij 100 jaar Tata

Tata Steel viert dit jaar op grootste wijze dat de voormalige Hoogovens honderd jaar geleden in IJmuiden zijn gebouwd. Als maatschappelijk partner mochten Telstar en Telstar Thuis in de Wijk daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Cruijff Court feestelijk heropend

Het geheel vernieuwde Cruyff Court op het Pleiadenplantsoen in IJmuiden is op woensdag 27 juni op feestelijke wijze officieel heropend. Dit gebeurde met een zes tegen zes toernooi, Telstarspelers, de Telstar Street League, een wedstrijd van de jeugd tegen een politieteam, veel spelletjes, gezonde hapjes en drankjes en een officieel gedeelte.

Workshop Kind & Scheiding maakt indruk

Als onderdeel van de training voor de nieuwe thuismentoren die het komend schooljaar een brugklasser gaan begeleiden, was er op 20 juni in het Rabobank IJmond-stadion van Telstar een workshop over kinderen en scheiding, die veel indruk heeft gemaakt op de deelnemers.

Heropening Cruyff Court met voorronde Telstar Street League

Het Cruyff Court aan het Pleiadenplantsoen in IJmuiden-Zeewijk is grondig opgeknapt. Op woensdagmiddag 27 juni is de officiële en feestelijke heropening van het kunstgrasveld. Dit gaat gepaard met de nodige festiviteiten en uiteraard veel voetbal, waaronder een zes tegen zes toernooi en een voorronde van de Telstar Street League.

Doe mee met de Telstar Street League!

Op 13 juni gaat de zevende editie van de Telstar Street League van start, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 17 jaar van Telstar Thuis in de Wijk. In de verschillende wijken zijn er vijf voorrondes, de finale is na de zomer in het Rabobank IJmondstadion van Telstar. Nieuw is dit jaar dat er twee leeftijdscategorieën zijn.

Gemeente Heemskerk steunt School’s cool IJmond

De gemeente Heemskerk gaat School’s cool IJmond, een van de belangrijke maatschappelijke programma’s van Telstar Thuis in de Wijk, in 2018 financieel ondersteunen met een bedrag van €7.500. Dankzij deze subsidie wordt de begeleiding van Heemskerkse leerlingen in 2018 mogelijk gemaakt.

School’s cool IJmond zoekt thuismentoren

School’s cool IJmond is voor komend schooljaar op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die thuismentor willen worden voor leerlingen die door persoonlijke omstandigheden risico lopen op schooluitval. Met één tot twee uur begeleiding per week maken de vrijwilligers voor deze leerling een wereld van verschil.

Geslaagde bijeenkomst over kansen in het onderwijs

In de IJmond doen we het zo slecht nog niet, vooral omdat hier goed wordt samengewerkt. Dat was een belangrijke conclusie van de bijeenkomst op 12 maart over (on)gelijke kansen in het onderwijs, georganiseerd door Telstar Thuis in de Wijk in het Rabobank IJmond stadion in Velsen-Zuid.

Thuis in de Wijk ontvangt 3.000 euro van ING

De actie begin dit jaar om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen en daarmee een zo’n hoog mogelijk bedrag te ontvangen van het ING Nederland fonds, heeft Telstar Thuis in de Wijk een mooi bedrag van 3.000 euro opgeleverd.

Alle kleuters worden later automonteur

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen om kinderen in aanraking te laten komen met techniek. Onder dat motto gingen de kleuters van groep 1 en 2 van De Toermalijnschool uit Driehuis op bezoek bij autobedrijf Stormvogels in IJmuiden.

Hoe ongelijk zijn de kansen in het onderwijs in de IJmond?

De toenemende kansenongelijkheid in het onderwijs is volgens veel deskundigen een punt van grote zorg. Geldt dit ook voor het onderwijs in onze regio? Op maandagmiddag 12 maart is hierover een debat in het Rabobank IJmond stadion van Telstar.

Zwemles aan nieuwkomers dankzij Ruigrokfonds

Zwemvereniging VZV heeft afgelopen week een cheque van 3.000 euro gekregen van Telstar Thuis in de Wijk. Dankzij een gift van de JC Ruigrok Stichting kunnen VZV en Telstar Thuis in de Wijk samen zorgen voor meer maatwerk bij de zwemlessen aan kinderen van statushouders.

Help Thuis in de Wijk aan een donatie van ING Nederland

Onze stichting is geselecteerd voor een donatie van het ING Nederland fonds, dat initiatieven die zich inzetten voor de maatschappij een steuntje in de rug geeft. Help ons aan een zo hoog mogelijk bedrag door op Telstar Thuis in de Wijk te stemmen.

Nieuwsbrief met overzicht activiteiten 2017

Vlak voor de jaarwisseling is een nieuwe nieuwsbrief verschenen met een overzicht en leuke foto’s van de belangrijkste activiteiten en ontwikkelingen van onze stichting. Zo leest u meer over de voortzetting van Playing for Success, de geslaagde finaledag van de Telstar Street League 2017 en de start van een nieuwe groep bij Supporters voor Supporters.

Diverse donaties voor onze programma’s

Op de drempel van de feestdagen kregen we een drietal leuke toezeggingen binnen. De J.C. Ruigrok stichting, het Rabobank Dichtbijfonds en de Gemeente Beverwijk gaan TTidW in 2018 financieel ondersteunen.

Haarlem scoort bij Telstar

Voorafgaande aan de wedstrijd Telstar – FC Dordrecht is op vrijdag 13 oktober voor de zesde keer de eindronde gespeeld van de Telstar Streetleague. Met veel enthousiasme en fanatisme streden de jongens en meiden van 12 tot 16 jaar om de eer en de overwinning op het heilige kunstgras van het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid.

Playing for Success IJmond wordt voortgezet

Playing for Success IJmond, het speelse naschoolse programma in het leercentrum in het stadion van Telstar in Velsen-Zuid, wordt voortgezet. Dat hebben de partners op vrijdag 13 oktober bekrachtigd met het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst.

Finale Telstar Street League op 13 oktober

Op vrijdag 13 oktober wordt voorafgaande aan de wedstrijd Telstar – FC Dordrecht de finaleronde gespeeld van de Telstar Street League 2017, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar. In juni en juli zijn er op trapveldjes in de diverse wijken voorrondes gehouden, op 13 oktober treffen de beste teams elkaar in de eindronde in het Rabobank IJmond stadion.


Archief

Bekijk hier ons nieuwsarchief