Nieuws

Bekijk hier ons nieuws

(Foto's Ron Pichel e.a.)


Succes voor Playing for Success

Leren met een WOW-factor werkt en leren gaat beter als het wordt afgewisseld met bewegen. Dat waren de twee belangrijkste conclusies van een goed bezochte bijeenkomst voor leerkrachten, interne begeleiders en onderwijsprofessionals op donderdag 4 oktober in ons Rabobank IJmond stadion.

Succesvol Telstar@Work wordt voortgezet

Vrijdagavond 28 september was een geslaagde avond voor en bij Telstar. Niet alleen vanwege de 1-0 overwinning van de Witte Leeuwen op TOP Oss, maar ook vanwege de succesvol verlopen finaleronde van de Telstar Street League en de goed bezochte gelijktijdige bijeenkomst voor de sponsors en partners van de stichting Telstar Thuis in de Wijk.

Velsen-Noord grote winnaar Street League 2018

Op 28 september zijn de finalerondes van de Telstar Street League gespeeld. Na jarenlange overheersing van Zeewijk waren nu de teams uit Velsen-Noord de grote winnaars.


Telstar bij 100 jaar Tata

Tata Steel viert dit jaar op grootste wijze dat de voormalige Hoogovens honderd jaar geleden in IJmuiden zijn gebouwd. Als maatschappelijk partner mochten Telstar en Telstar Thuis in de Wijk daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Cruijff Court feestelijk heropend

Het geheel vernieuwde Cruyff Court op het Pleiadenplantsoen in IJmuiden is op woensdag 27 juni op feestelijke wijze officieel heropend. Dit gebeurde met een zes tegen zes toernooi, Telstarspelers, de Telstar Street League, een wedstrijd van de jeugd tegen een politieteam, veel spelletjes, gezonde hapjes en drankjes en een officieel gedeelte.

Workshop Kind & Scheiding maakt indruk

Als onderdeel van de training voor de nieuwe thuismentoren die het komend schooljaar een brugklasser gaan begeleiden, was er op 20 juni in het Rabobank IJmond-stadion van Telstar een workshop over kinderen en scheiding, die veel indruk heeft gemaakt op de deelnemers.


Heropening Cruyff Court met voorronde Telstar Street League

Het Cruyff Court aan het Pleiadenplantsoen in IJmuiden-Zeewijk is grondig opgeknapt. Op woensdagmiddag 27 juni is de officiële en feestelijke heropening van het kunstgrasveld. Dit gaat gepaard met de nodige festiviteiten en uiteraard veel voetbal, waaronder een zes tegen zes toernooi en een voorronde van de Telstar Street League.

Doe mee met de Telstar Street League!

Op 13 juni gaat de zevende editie van de Telstar Street League van start, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 17 jaar van Telstar Thuis in de Wijk. In de verschillende wijken zijn er vijf voorrondes, de finale is na de zomer in het Rabobank IJmondstadion van Telstar. Nieuw is dit jaar dat er twee leeftijdscategorieën zijn.

Gemeente Heemskerk steunt School’s cool IJmond

De gemeente Heemskerk gaat School’s cool IJmond, een van de belangrijke maatschappelijke programma’s van Telstar Thuis in de Wijk, in 2018 financieel ondersteunen met een bedrag van €7.500. Dankzij deze subsidie wordt de begeleiding van Heemskerkse leerlingen in 2018 mogelijk gemaakt.


School’s cool IJmond zoekt thuismentoren

School’s cool IJmond is voor komend schooljaar op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die thuismentor willen worden voor leerlingen die door persoonlijke omstandigheden risico lopen op schooluitval. Met één tot twee uur begeleiding per week maken de vrijwilligers voor deze leerling een wereld van verschil.

Geslaagde bijeenkomst over kansen in het onderwijs

In de IJmond doen we het zo slecht nog niet, vooral omdat hier goed wordt samengewerkt. Dat was een belangrijke conclusie van de bijeenkomst op 12 maart over (on)gelijke kansen in het onderwijs, georganiseerd door Telstar Thuis in de Wijk in het Rabobank IJmond stadion in Velsen-Zuid.

Thuis in de Wijk ontvangt 3.000 euro van ING

De actie begin dit jaar om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen en daarmee een zo’n hoog mogelijk bedrag te ontvangen van het ING Nederland fonds, heeft Telstar Thuis in de Wijk een mooi bedrag van 3.000 euro opgeleverd.


Alle kleuters worden later automonteur

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen om kinderen in aanraking te laten komen met techniek. Onder dat motto gingen de kleuters van groep 1 en 2 van De Toermalijnschool uit Driehuis op bezoek bij autobedrijf Stormvogels in IJmuiden.

Hoe ongelijk zijn de kansen in het onderwijs in de IJmond?

De toenemende kansenongelijkheid in het onderwijs is volgens veel deskundigen een punt van grote zorg. Geldt dit ook voor het onderwijs in onze regio? Op maandagmiddag 12 maart is hierover een debat in het Rabobank IJmond stadion van Telstar.

Zwemles aan nieuwkomers dankzij Ruigrokfonds

Zwemvereniging VZV heeft afgelopen week een cheque van 3.000 euro gekregen van Telstar Thuis in de Wijk. Dankzij een gift van de JC Ruigrok Stichting kunnen VZV en Telstar Thuis in de Wijk samen zorgen voor meer maatwerk bij de zwemlessen aan kinderen van statushouders.


Help Thuis in de Wijk aan een donatie van ING Nederland

Onze stichting is geselecteerd voor een donatie van het ING Nederland fonds, dat initiatieven die zich inzetten voor de maatschappij een steuntje in de rug geeft. Help ons aan een zo hoog mogelijk bedrag door op Telstar Thuis in de Wijk te stemmen.

Nieuwsbrief met overzicht activiteiten 2017

Vlak voor de jaarwisseling is een nieuwe nieuwsbrief verschenen met een overzicht en leuke foto’s van de belangrijkste activiteiten en ontwikkelingen van onze stichting. Zo leest u meer over de voortzetting van Playing for Success, de geslaagde finaledag van de Telstar Street League 2017 en de start van een nieuwe groep bij Supporters voor Supporters.

Diverse donaties voor onze programma’s

Op de drempel van de feestdagen kregen we een drietal leuke toezeggingen binnen. De J.C. Ruigrok stichting, het Rabobank Dichtbijfonds en de Gemeente Beverwijk gaan TTidW in 2018 financieel ondersteunen.


Haarlem scoort bij Telstar

Voorafgaande aan de wedstrijd Telstar – FC Dordrecht is op vrijdag 13 oktober voor de zesde keer de eindronde gespeeld van de Telstar Streetleague. Met veel enthousiasme en fanatisme streden de jongens en meiden van 12 tot 16 jaar om de eer en de overwinning op het heilige kunstgras van het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid.

Playing for Success IJmond wordt voortgezet

Playing for Success IJmond, het speelse naschoolse programma in het leercentrum in het stadion van Telstar in Velsen-Zuid, wordt voortgezet. Dat hebben de partners op vrijdag 13 oktober bekrachtigd met het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst.

Finale Telstar Street League op 13 oktober

Op vrijdag 13 oktober wordt voorafgaande aan de wedstrijd Telstar – FC Dordrecht de finaleronde gespeeld van de Telstar Street League 2017, het bijzondere straatvoetbaltoernooi voor jongens én meisjes van 12 tot 16 jaar. In juni en juli zijn er op trapveldjes in de diverse wijken voorrondes gehouden, op 13 oktober treffen de beste teams elkaar in de eindronde in het Rabobank IJmond stadion.


Archief

Bekijk hier ons nieuwsarchief